fbpx
hero-yrityksille

Selvitä taloyhtiösi valmius sähköauton latausasemille

Lähikartoitus on vaivaton tapa selvittää kiinteistön soveltuvuus sähköautojen lataamiseen. Kartoituksessa tarkastellaan erityisesti kiinteistön tehotietoja ja autopaikkojen lukumäärää. Niiden pohjalta teemme selkeän raportin latausasemien hankinnan avuksi.

Tilaa lähikartoitus tästä

Mihin tarvitsen kartoitusta ?

Raportti antaa selkeän kuvan kiinteistön soveltuvuudesta sähköautojen lataamiseen

Kartoitusraportin perusteella taloyhtiölle selviää, kuinka monta latausasemaa kiinteistöön voidaan asentaa sekä arvion latauslaitteiden asentamisesta johtuvista kustannuksista:

  1. Nykyisellä sähköjärjestelmällä
  2. Pienin muutostöin kiinteistön sähköjärjestelmään
  3. Teettämällä uusi liittymä sähköauton lataamista varten sekä mahdollisesti merkittävin muutostöin kiinteistön sähköjärjestelmään

 

Oikein suunnitelluilla ja ajoissa tehdyillä ratkaisuilla taloyhtiöt pystyvät toteuttamaan sähköautojen lataamisen mahdollistavat muutostyöt parhaimmillaan erittäin kustannustehokkaasti. Edullisimmillaan ratkaisut kustantavat vain noin 500 – 600 euroa / autopaikka.

Usein törmätään myös siihen, että latausratkaisuita suunnitellaan ilman riittävää tietämystä riittävästä lataustehosta. Me Pro Kiinteistötekniikalla teemme jatkuvaa testaus ja kehitystyötä eri lataustekniikoiden ja nopeuksin parissa, jotta meillä on kokoajan paras mahdollinen tietämys sähköautoilusta ja lataustehon tarpeesta.

 

Näin saamme parasta mahdollista käytännön tietoa eri lataustoteutuksista käytännössä.
Käytämme itse lataamiseen mm. seuraavia laitteita:
  • Suko + Matkalaturi (1,8kW)
  • 3-v pistoke + Matkalaturi (8,2kW)
  • Charlie 1 (3,7kW)
  • Easee Home (11kw)
  • Tesla Gen 2 (17kW)
  • Tesla Superchargereita

 

 

Lähikartoituksen tilaus ja hinta

Kartoitus on saatavissa koko Suomessa. Pyrimme hankkimaan tehotiedot raporttia varten sähköverkkoyhtiöltä asiakkaan valtuutuksella. Tilaajan tulee olla taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja, isännöitsijä tai muu valtuutettu henkilö.

Kartoituksen hinta on 490 € sis. alv 24 %

 

Tilaa lähikartoitus tästä

Vastaamme mielellämme etäkatselmukseen liittyviin kysymyksiin osoitteessa myynti@lataustekniikka.com

Mitä hyötyä kartoituksesta on taloyhtiölle?

Mitä kartoitusraportti sisältää?

Mihin kartoituksesta saatava raportti perustuu?

Miten raportti helpottaa sähköautojen latausasemien hankintaa taloyhtiössä?

Miten asukas voi edistää latauslaitteiden hankintaa taloyhtiössä?

Hyvin suunniteltua latausratkaisua on helppo lähteä rakentamaan vaikka yksi laturi kerrallaan. Kun toteutustapa ja laturimalli on valittu, ei sähköauton latureiden asennus lähde rönsyilemään liikaa. Pahimmillaan olemme nähneet taloyhtiöitä joihin on asennutettu jo viiden eri laturivalmistajan latauslaitteita. Jos tilanne on päässyt jo näin pahaksi, tilanteesta tuskin selviää ilman jonkinasteista riitaa. Todennäköisesti ainakin joku asukas joutuu ostamaan uuden laturin jo olemassaolevan toimivan laturin tilalle.
Helpoimmat askeleet latauslaitteiden hankinnassa on:
– Tuo taloyhtiön edustajille esiin halukkuutesi hankkia latauslaite. Meillä on esimerkiksi yhteistyökumppanina muutama isännöitsijä, joka yrittää edistää latausmahdollisuuden hankkimista.
– Asioista on helpompi väitellä, jos tiedetään että puhutaan varmasti edes samasta asiasta. Kun hankit kartoitusraportin, on sinun helppo tuoda tilanteeseen ratkaisuehdotus valmiiksi suunniteltuna. Tämän jälkeen sähköauton latausta vastustavat joutuvat konkretoimaan mitä tarkalleen vastustavat. Viime viikolla yhden taloyhtiön jaettaviksi kustannuksiksi tuli 485 euroa, loput lataukseen liittyvistä kustannuksista maksaa lataaja itse henkilökohtaisesti! Kyseisessä taloyhtiössä oli 11 asuntoa.
Verkkosivut yritykselle: WDS